Dit kost hetHet particuliere tarief in 2024 voor een sessie van 45 minuten is € 104,00. (Dit is meestal niet te verhalen op uw zorgverzekering). Als je via je werkgever komt geldt er een ander tarief.

GGZ

Heeft je een verwijzing van je arts? Psycho-Logisch heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars voor de Basis GGZ. Bent je verwezen en valt je problematiek onder de voorwaarden van de zorgverzekeraar, dan declareert Psycho-Logisch (meestal) gelijk naar je zorgverzekeraar, maar dus niet naar de verzekeraars met wie Psycho-Logisch geen contract heeft. Dan wordt het NZA tarief naar jezelf gefactureerd. Hou rekening met het eigen risico van € 385 in 2024. Per 1 januari 2022 wordt er gefactureerd volgens het Zorgprestatiemodel. Hierbij bestaat de begeleiding uit verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld diagnostiek, behandeling, overleg met huisarts. Ook zijn er verschillen per tijdseenheid van de afspraak. Algemene informatie hierover is te lezen op www.psyzorgeemland.nl en Zorgprestatiemodel.

Heb je geen stoornis, ben je gehecht aan je privacy of wil je niet gelabeld worden, dan komt de begeleiding voor eigen rekening. Zelfstandig ondernemers kunnen deze kosten aftrekken van de belasting.

NB:

Kun je om welke reden dan ook niet komen op een afspraak? Meld dit dan via de e-mail of telefonisch minimaal 24 uur van te voren, op werkdagen en binnen kantoortijden. Bij te laat afmelden of no-show wordt het een tarief van € 60 aan u in rekening gebracht (dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar).
Te laat betalen brengt extra kosten met zich mee. Op de rekeningen die je rechtstreeks van ons ontvangt, zijn de betalingsvoorwaarden van het Nederlands Instituut van Psychologen van toepassing.

Tot slot

Je persoonlijke gegevens worden geregistreerd volgens de wet Bescherming Persoonsgegevens. Wat je vertelt tijdens de sessies valt onder het medisch geheim. Deze informatie mag dus nooit zonder jouw toestemming aan anderen worden doorgegeven. Je dossier moeten wij vijftien jaar bewaren, tenzij jij aangeeft dat we het na afloop van de begeleiding moeten vernietigen.

Op de rekeningen die u rechtstreeks van ons ontvangt zijn de betalingsvoorwaarden van het Nederlands Instituut van Psychologen van toepassing.